• Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
 
Home Nodemappen

Download side

Email Udskriv PDF

Her kan du downloade noder i digital udgave

Xml-filerne bruges af nodeprogrammer – finale – musescore – sibelius – primus o.m.a.
Filerne læses forskellig af de forskellige nodeprogrammer – specielt becifringer kan blive fejllæst.

I begge filtyper er der fejl i taktnumrene.

"358 Danske Folkedansemelodier"

Dette er vores hovedudgivelse - ”358 Danske Folkedansermelodier” (”de grønne bøger”) - den gode gamle kvartetudgave med stemmer til 1.violin, 2.violin, klarinet og bas. Harmonikaer og fløjte kan med fordel benytte violinstemmerne, som nu er både med og uden becifringer! I klarinetstemmen er det også muligt at vælge den oprindelige første udgave af bind I – en noget forenklet stemme, der så senere blev genarrangeret til den udgave, der bruges mest i dag. Et register for "358" er - her.

En række fejl i becifringerne er opdateret pr. nov. 2017.

1. stemme uden becifring PDF
1. stemme med becifring - nov. 2017 PDF
2. stemme uden becifring - sept. 2017 PDF
2. stemme med becifring - nov. 2017 PDF
2. stemme for A-klarinet - printvenlig udgave PDF
2. stemme for A-klarinet - tablet udgave PDF
1. og 2. stemme med becifring - nov. 2017 PDF
1. og klarinetstemme uden becifring PDF
Klarinetstemmen uden becifring PDF
Klarinetstemmen med becifring - nov. 2017 PDF
Klarinetstemmen for C-instrumenter PDF
Klarinetstemmen – førsteudgaven 1963 PDF
Basstemmen uden becifring PDF
Basstemmen med becifring - nov. 2017
PDF
Alle stemmer som partitur - nov.2017 XML


To-stemmige udgave af "358 Danske Folkedansemelodier"

I perioden 1990 til 2002 udgav Spillemandskredsen melodierne fra Egnshæfterne m.v. som to-stemmige med becifringer. Formålet var at lave lettilgængelige arrangementer, som med fordel kunne bruges af en duo/mindre sammenspilsgrupper og samtidig kunne bruges af forskellige instrumenter. Ud fra denne synsvinkel var det så langt hen ad vejen de samme melodier, som i ”358” plus en række pardansemelodier, der ikke står deri – men altså ikke alle 708 melodier.

Da mange af melodierne i ”358” har samme nummer, men er til forskellige danse fra forskellige egne, er der a og b udgaver af den samme melodi arrangeret af forskellige personer.

Følgende har arrangeret melodierne:  Jørgen Hanskov, Ivan Damgård, Stig Christiansen, Tove Jensen, Jørn Dahl Christensen, Manny og Bo Skjærbæk, Hans-Arne Hausted, Hans Peter Solmark, Ole Emig, Michael Sommer, Jakob Koch, Knud Thomsen, Hans Askou Jensen, Erik Vedstesen, Ove Andersen og Bent Melvej.

2-stemmige med becifring                  . PDF
XML


Tre-stemmige udgave af "358 Danske Folkedansemelodier"

I 2007 blev alle numre fra ”358” arrangeret af Bent Steffensen, Fanø med henblik på at lægge en cellostemme oveni en første og en ny anden-stemme med becifringer. Arrangøren har ind imellem valgt andre tonearter af en melodi og også tilføjet alternativer – som vi jo gør, når vi spiller de samme melodier igen og igen.

De 3 ovennævnte arrangementer kan IKKE bruges sammen, da de har forskellig harmonisering. Det medfører, at alle, der vil spille sammen, skal bruge det samme arrangement, da becifringerne m.v. er forskellig i de tre udgaver.

3-stemmige 1. og 2. med becifring PDF

3-stemmige 1. - 2. og 3. med becifring PDF
XML


Pia og Per´s hæfter

Pia og Per Sørensen fra Kolding har siden 1980 arbejdet med dansehistorie og rekonstruktion af gamle danse. De har udgivet 8 dansebøger med folkedanse og gamle baldanse. Dansebeskrivelserne findes i hæfterne - her er alle melodier, der ikke står i ”358” og Jakob Koch har lavet næsten alle becifringerne.

Spillemandskredsen har fået lov til at lægge dette materiale i ”Nodemappen” til brug for alle spillefolk

P&P alle hæfter med becifring                 . PDF
XML


Årsudgivelser – Rejser – Koncerter – Store arrangementer – m.v.

Her er så – forhåbentlig – alle de udgivelser Spillemandskredsen har haft siden 1947. Årsudgivelserne bygger mest på Henning Fomgaard’s arbejde med at skrive årsudgivelserne fra 1961 til og med år 2005 ind i Musicator, et arbejde, vi så har tillempet/ konverteret til de digitale formater, vi bruger p.t. Rejserne og de andre udgivelser er – scannede, nyskrevet og hvad man nu eller skal gøre for at digitalisere materialet – af Keld Tachau og Gunnar Petersen. Noderne er grupperet med 10 år i hver pakke eller efter udgivelsesmodus og alle noderne findes som xml(partiturerne) og som pdf(de enkelte stemmer sat op efter hinanden). Du kan få lidt hjælp til at håndtere de store pdf-filer ved at se på siden "Kom godt i gang", dersom du har behov for det.

Vi håber, at alt er kommet med. Skriv endelig hvis du har yderligere materiale. De år, hvor der er NORDLEK, er der sjældent en årsudgivelse og en enkelt årgang er arrangementet med kopirettiigheder, så der er lidt huller i årgangene. De fleste udgivelser har haft et forord og de er lagt ind under tekster, hvor fortællingerne fra flere rejser/ koncerter – brugt tidligere til koncerterne under Landsstævnerne - også ligger. Meget interessant læsning.

De steder, hvor arrangøren ikke er nævnt, er det Herluf Vad Thomsen, der har arrangeret – han lavede før sin død i 1987 – ud over ”358” bind I og noget af bind II - et utal af arrangementer for Spillemandskredsen og selvom en melodi er med flere gange, ser det ud som om den er nyarrangeret hver gang.

Hans mærke ser således ud: 

Diverse tekster, forord m.m.
PDF
Rejser og koncerter
PDF
XML
Store arrangementer
PDF XML
104 danse for 2 violiner arr. af Vedsted Knudsen
PDF XML
Årsudgivelser 1957 - 1960, Fyn og Øerne
PDF XML
Årsudgivelser 1961 - 1969
PDF XML
Årsudgivelser 1970 - 1979
PDF XML
Årsudgivelser 1980 - 1989
PDF XML
Årsudgivelser 1990 - 1999
PDF
XML
Årsudgivelser 2000 - 2008
PDF
XML
Årsudgivelser 2010 - 2017
PDF
XML