• Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
 
Home Nodemappen Downloadsiden

Download side

Email Udskriv PDF

Her kan du downloade noder i digital udgave

Xml-filerne bruges af nodeprogrammer – finale – musescore – sibelius – primus o.m.a.
Filerne læses forskellig af de forskellige nodeprogrammer – specielt becifringer kan blive fejllæst.

I begge filtyper er der fejl i taktnumrene.

"358 Danske Folkedansemelodier"

Vi har valgt at starte med vores hovedudgivelse - ”358 Danske Folkedansermelodier” (”de grønne bøger”) - den gode gamle kvartetud¬gave med stemmer til 1.violin, 2.violin, klarinet og bas. Harmonikaer og fløjte kan med fordel benytte violinstemmerne, som nu er både med og uden becifringer! I klarinetstemmen er det også muligt at vælge den oprindelige første udgave af bind I – en noget forenklet stemme, der så senere blev genarrangeret til den udgave, der bruges mest i dag.

1. stemme uden becifring PDF
1. stemme med becifring PDF
2. stemme uden becifring PDF
2. stemme med becifring PDF
2. stemme for A-klarinet - printvenlig udgave PDF
2. stemme for A-klarinet - tablet udgave PDF
1. og 2. stemme med becifring PDF
1. og klarinetstemme uden becifring PDF
Klarinetstemmen uden becifring PDF
Klarinetstemmen med becifring PDF
Klarinetstemmen for C-instrumenter PDF
Klarinetstemmen – førsteudgaven 1963 PDF
Basstemmen uden becifring PDF
Basstemmen med becifring
PDF
Alle stemmer som partitur XML


To-stemmige udgave af "358 Danske Folkedansemelodier"

I perioden 1990 til 2002 udgav Spillemandskredsen melodierne fra Egnshæfterne m.v. som to-stemmige med becifringer. Formålet var at lave lettilgængelige arrangementer, som med fordel kunne bruges af en duo/mindre sammenspilsgrupper og samtidig kunne bruges af forskellige instrumenter. Ud fra denne synsvinkel var det så langt hen ad vejen de samme melodier, som i ”358” plus en række pardansemelodier, der ikke står deri – men altså ikke alle 708 melodier.

Da mange af melodierne i ”358” har samme nummer, men er til forskellige danse fra forskellige egne, er der a og b udgaver af den samme melodi arrangeret af forskellige personer.

Følgende har arrangeret melodierne:  Jørgen Hanskov, Ivan Damgård, Stig Christiansen, Tove Jensen, Jørn Dahl Christensen, Manny og Bo Skjærbæk, Hans-Arne Hansen, Hans Peter Solmark, Ole Emig, Michael Sommer, Jakob Koch, Knud Thomsen, Hans Askou Jensen, Erik Vedstesen, Ove Andersen og Bent Melvej.

2-stemmige med becifring                  . PDF
XML


Tre-stemmige udgave af "358 Danske Folkedansemelodier"

I 2007 blev alle numre fra ”358” arrangeret af Bent Steffensen, Fanø med henblik på at lægge en cellostemme oveni en første og en ny anden-stemme med becifringer. Arrangøren har ind imellem valgt andre tonearter af en melodi og også tilføjet alternativer – som vi jo gør, når vi spiller de samme melodier igen og igen.

De 3 ovennævnte arrangementer kan IKKE bruges sammen, da de har forskellig harmonisering. Det medfører, at alle, der vil spille sammen, skal bruge det samme arrangement, da becifringerne m.v. er forskellig i de tre udgaver.

3-stemmige 1. og 2. med becifring PDF

3-stemmige 1. - 2. og 3. med becifring PDF
XML


Pia og Per´s hæfter

Pia og Per Sørensen fra Kolding har siden 1980 arbejdet med dansehistorie og rekonstruktion af gamle danse. De har udgivet 8 dansebøger med folkedanse og gamle baldanse. Dansebeskrivelserne findes i hæfterne - her er alle melodier, der ikke står i ”358” og Jakob Koch har lavet næsten alle becifringerne.

Spillemandskredsen har fået lov til at lægge dette materiale i ”Nodemappen” til brug for alle spillefolk

P&P alle hæfter med becifring                 . PDF
XML