• Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
 
Home Nyheder Årets gaveide

Årets gaveide

 

Dwight Lambs morfar, Chris Jerup, emigrerede fra Vendsyssel i 1893. Han var søn af den legendariske spillemand Kræn Jerup og spillede selv både violin og diatonisk harmonika. Så han medbragte et stort repertoire af dansk spillemandmusik. Da Chris solgte sin gård og gik på pension, flyttede han ind hos den da 12-årige Dwight og hans forældre. Og dermed fik Dwight lejlighed til at lære hele morfarens danske musik repertoire. Dwight gav sig som 19-årig også til at spille violin, “over the top”, dvs. med venstre hånd dog uden at skifte strengene rundt. Dwight blev en stor spillemand med amerikansk old-time musik.

Dwight indspillede et par danske harmonikastykker på et par af sine violin-cd’er. Disse kom til Danmark og Mette Kathrine Jensen Stærk blev præsenteret for dem. Den musik lød ganske interessant Mette fandt frem til Dwight, og der blev arrangeret et møde på en festival i Minnesota. Og så tog tingene fart. Mette Kathrine og Kristian Bugge mødtes med Dwight og de kom nærmest i en slags mesterlære, hvor Dwight spillede de melodier han kunne huske og Mette og Kristian hang på. Dwights kone kunne fortælle at Dwight sommetider vågnede op midt om natten fordi han huskede endnu en melodi. Siden da har de spillet sammen mange gange og i maj 2010 kom Dwight for første gang til Danmark på turné sammen med Jensen & Bugge.
I nodehæftet kan I læse meget mere om historien om Dwight Lamb og den udvandrede musik fra Vendsyssel, der nu er kommet hjem igen. Ved hver melodi er der ligeledes en lille anekdote om melodien.

Node bogen kan bestilles via linket her:
http://editionsvitzer.com/catalog/3h54i2dayb/c-23/p-1481
eller ved at kontakte forlaget
E-mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller Tlf: +45 25 79 73 71

Dorthe Linde Jørgensen