• Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
 
Home Kurser

FolkCollege

Email Udskriv PDF

29. juni - 6. juli 2019

FolkCollege er et kursus med fokus på Folk, Fællesskab og Fordybelse og det er for alle unge mellem 16 og 25 år, der enten spiller, danser eller gør begge dele.
FolkCollege startede op i 2017 og er udviklet på ryggen af Spillemandskredsen’s velkendte ungdomslinie (også kaldet BjerringBronx). Derfor har FolkCollege velkendte moduler for unge spillefolk med fælles rytmik og samspil samt faglig fordybelse. Men disse moduler vil også være der for unge dansere med fælles rytmik og dans samt faglig fordybelse i dansen. Endvidere vil der hver dag være U-Folk timer, hvor kun unge dansere og spillefolk er fælles om et emne, en opgave eller et projekt.

FolkCollege vil også være integreret og samarbejde med de sideløbende kurser for hhv. voksne spillemænd, voksne dansere samt danseinstruktørkurset.

Som ung danser eller musiker er FolkCollege en enestående mulighed for at være sammen med andre unge, der spiller og danser folk (altså folkemusik og folkedans), kombineret med et stærkt fagligt indhold, der giver mulighed for fordybelse i eget instrument eller egen dans, samt at gøre begge dele sammen med andre.

FolkCollege tilbyder instruktører som både er dygtige musikere og dansere, men som også er professionelle undervisere.

Instruktører

  • Rasmus Nielsen, Violin  (Trias, Folked Up)
  • Henrik Larsen, dans

Derudover underviser flg instruktører i rytmik, instrumentundervisning og orkesterspil på Folkcollege i samarbejde med det sideløbende spillemandskursus:

  • Ove Andersen, violin (Rasmus)
  • Bent Melvej, harmonika (Rasmus, Iversens Quartet)
  • Birgit Alsdam Cramer, klarinet (Stry’fri, Cramer Band)
  • Søren Østergaard, kontrabas (Trias)

Kursussted
Nørgårds Højskole, Vestre Ringvej 9, 8850 Bjerringbro

Ankomst / Afrejse
Lørdag d 29/6, kl. 14.00-15.00 / Lørdag d. 6/7 efter morgenmaden

Indkvartering        
På dobbeltværelser inkl. sengetøj, linned og håndklæder

Prisen
Pris for kurset er 1.900,- kr.

Hvis du ikke er medlem af Spillemandskredsen, få du et års medlemsskab med i prisen. Det koster ellers normalt 50,- kr op til og med 18 år, og 150,- kr . hvis du er mellem 19 og 25 år.
Læs om fordelene ved at blive medlem her

Tilmeldingsfrist:
Senest 1. april 2019.

Klik her for online tilmelding.

Du kan rekvirere girokort, eller indbetale på Giro 973-6158, evt. via din netbank (vælg kortartskode 01).

Kursusledere
Trine Jordan Andersen, Folkedans Danmark
Mogens Cramer, Møllebakken 7, Ramløse, 3200 Helsinge tlf.: 4871 1979, mobil: 2023 9846, email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.