• Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
 
Home Kurser

Forspillerkursus

Email Udskriv PDF

16. oktober – 22. oktober 2016

Så nærmer tiden sig for nok et forspillerkursus. I efterårsferien (uge 42) 2016 danner Brenderup Højskole rammen om en lille uges inspiration og udfordringer.

Vi vil i løbet af ugen arbejde med ”musikalsk ledelse” - forspil og direktion m.m. Vi vil også gennemgå instrumenterne violin, harmonika, klarinet og bas, så man som forspiller bedre forstår de instrumenter man ikke selv mestrer. Der vil være decideret undervisning i samme instrumenter, så du kan komme videre på dit eget instrument. Der vil blive undervist i musikteori samt psykologi/pædagogik. Endelig vil der blive brugt tid på at binde dans og musik sammen og spille sammen, og selvfølgelig bliver der også tid til at hygge sig!

Der venter en uge med mange forskellige udfordringer. Det er derfor vigtigt, at du har værktøjskassen i orden, inden du møder op. Dvs. at du skal være godt hjemme på dit instrument, og så er du kommet til et punkt, hvor du synes, det kunne være sjovt at prøve at styre slagets gang, uanset om det er store eller små orkestre eller grupper du spiller i/for. Til gengæld tilbyder vi dig rigtig gode muligheder for at udvikle dig som forspiller og musiker.

Kurset kan også bruges, hvis du har brug for nogle flere udfordringer omkring din musik. Så kom gerne også selv om du ikke har planer om at optræde som forspiller.

NYT – vi har på kurset nogle få pladser, som ”medie”. Det vil sige at du deltager, i al undervisning, men ikke får nogen forspiller opgaver. Du er en del af ”orkestret” i forspils timerne, så forspiller kursisterne får et godt orkester at arbejde med. Så hvis du kunne tænke dig at se hvad et forspiller kursus går ud på, er her en mulighed for at få en god oplevelse – og hvem ved, måske er du forspiller kursist næste gang!.

De to gennemgående lærere på kurset vil være: Helle Baltzer Rohde (violin) og Bjarne Grue Knudsen (harmonika), der begge to er dygtige musikere, indpiskere og har mange års erfaring som forspillere.
De vil, med et kærligt glimt i øjet, herse, lege og grine sammen med kursisterne, og der vil være rigtig meget at lære fra dette team.
Der vil yderligere i løbet af ugen komme gæstelærere, der vil dække de områder, som Helle og Bjarne ikke mestrer.

Kursussted
Brenderup Højskole, Stationsvej 54, 5464 Brenderup

Priser Kursuspris Medlemstilskud Pris som medlem af
Spillemandskredsen

Forspiller 6800,- 1950,- 4850,-
Medie 5550,- 1600,- 3950,-

Hvis man gerne vil bo på enkelt værelse koster det 500 kr. oven i.

Tilmelding
Tilmeldingsskema kan rekvireres hos kursuslederen eller der kan foretages online tilmelding her.

Betaling
Du kan indbetale kursusgebyret på Giro 973-6158 eller via din Homebank (vælg kortartskode 01). Har du ikke homebank, kan girokort rekvireres hos kursuslederen.

Tilmeldingsfrist
14/8-2013 til kursuslederen. Betaling skal ligeledes være kassereren i hænde, da tilmeldelsen ellers ikke er gyldig.
OBS: Der er plads til max. 10 forspillere og max. 5 medier! (først til mølle)

Kursusleder
Aksel Sand Nielsen, Tlf. 97 82 26 19
Email: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.