• Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
 
Home Nyheder
Nyheder

Årets gaveide

Nodebog: Dwight Lamb’s Danish Tunes

Historien om Dwight Lamb får nu endnu et kapitel idet ca. 40 melodier nu er nedskrevet og udkommet i en nodebog. Udover noderne er der som indledning den fantastiske historie om Dwight, hans familie og melodiernes rejse over Atlanten.

Læs mere…
 

Spillemandstræf og generalforsamling 2018


Spillemandstræf og generalforsamling i Spillemandskredsen finder sted i weekenden 2. - 4. marts 2018 på Kattegatskolen i Grenå. Arrangementet afholdes i samarbejde med Folkedanserforeningen FC Grenaa.
I forbindelse med træffet afholdes legestue med stort spillemandsorkester under ledelse af Rasmus Nielsen.
Du kan hente invitationerne på nedenstående links.

 

75 års jubilæum

Er det ikke en flot forside?
Det ligger i det skjulte, men den er god nok.
Spillemandskredsen bliver 75 år.
Noget af det vigtigste man kan gøre, er at holde sig i gang. Det gælder også Spillemandskredsen. Det sidste års tid har bevist at vi er mere levende end nogen sinde. Her tænker jeg på at vores nodesamling er blevet tilgængelig på nettet.
Et stort tak til de folk, der har gjort det muligt. Vi er ikke helt i mål, men er ikke i tvivl om at det nok skal lykkes.

Når man nu bliver 75 år inviterer man ofte til fest og det har vi også tænkt os at gøre. 
I løbet af 2018 har vi tænkt os at gøre lidt mere ud af vores kurser. Vi har forskellige tiltag i støbeskeen og kan godt røbe lidt her.
På Høng kurset har vi tænkt os at sætte 2 instruktører på. Det bliver Bent Melvej og Ove Andersen. Det bliver spændende at se, hvad de finder på. Ingen tvivl om at det bliver godt.Der vil ligeledes være andre tiltag på de øvrige kurser, hvad det bliver ved vi endnu ikke helt, men følg med i Trin og Toner.
Vi har desuden tænkt os at lave en officiel dag, hvor vi vil invitere gæster  til at komme og gøre dagen til noget særligt. Formen er endnu ikke på plads.

Hvis i sidder og tænker: Det vil jeg gerne være med til at arrangere, eller: Jeg har en rigtig god idé, så vil vi meget gerne høre fra jer. I skal bare kontakte en fra styrelsen. Jo flere ideer jo bedre er det.

Uanset hvad vil det blive et forrygende år at se tilbage på.

Styrelsen

 

Vil du styre lageret af nodebøger

Lisa Rogild, der står for nodesalg og lagerstyring i vores forlag har meddelt at hun ønsker at gå på pension.
Vi takker fra styrelsen for det store arbejde, hun har lavet igennem de sidste 4 år.
Lisa har sørget for at Forlaget er blevet lagt ind under Spillemandskredsen og ikke mere er momspligtig. Der er desuden i samme anledning blevet ryddet op i lageret.

Vi har nu et problem.
Vi mangler en person, der gerne vil administrere salget af noder, har lidt forstand på bogføring og som samtidig har mulighed for at opbevare vores lager af nodebøger.

Hvis du, når du har læst dette, tænker at det lige er noget for dig kan du kontakte Ingolf på mail:  Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller på telefon: 28 60 47 37. Han vil så fortælle mere udførligt om, hvad det vil indebære at gå ind i arbejdet med at sælge nodebøgerne.

Styrelsen

 

B & U spillemandskursus


I weekenden 11.-12. november var der for 12. gang kursus for børn og unge dansere og spillemænd på Sdr. Felding Skole. Der var 20 spillebørn og 41 dansere, som hyggede sig med sang, dans, musik og leg.

Kurset er bl.a. støttet af Spillemandskredsen.

Nattevagterne har skrevet en artikel med nogle indtryk fra kurset, som du kan læse her.

Foto: Tina Ehlert

 

 

 

 

 

NORDLEK 2018

NORDLEK-stævnet vil blive afholdt i Sverige. Nærmere bestemt i byen Falun den 10. – 15. juli 2018.

Til at organisere den danske deltagelse i stævnet, er der nedsat en nationalkomité, der består af Hanne Holse fra DGI, Anne-Grete Jensen fra Spillemandskredsen og Egon Agerskov fra Folkedans Danmark.

Her kan du hente seneste informationer fra Nationalkomiteen

Følg med på stævnets hjemmeside www.nordlek2018.se og på www.nordlek.dk hvor den danske nationalkomite vil lægge oplysninger til danske deltagere.

 

Årets udgivelse 2017

Så ligger digitale  noder til ”Årets Udgivelse” - Udvalgte melodier fra nodebogen ”Søren Christiansen, Strøby 1865” og arrangeret af Bjarne Grue Knudsen – klar til øvelse. Og til de der måtte bruge tablets og lignende kan du frit downloade dem.
Noderne udgives også ”analogt” på papir og vil blive uddelt på KØST2017 i Køge. Du vil finde en værdikupon, som kan ombyttes med nodehæfterne i Stævnekontoret.

Årsudgivelsen 2017
Årsudgivelsen 2017, melodistemmer
De tusinde kloder.pdf
De tusinde kloder.mp3

Vi er på vej med ”Vagtplanen”, som vil indeholde dine spillemandsvagter samt løsbladsnoder til danse og til de øvrige sange under stævnet.

Vi glæder os til at møde jer og ønsker alle et godt stævne.
Med venlig hilsen
Musikudvalget

 

Gratis noder og arrangementer til alle spillemænd

Et nodeudvalg har i længere tid arbejdet med at digitalisere alle vore spillemandsnoder, så de kan downloades via vores hjemmeside. Dette arbejde er nu færdigt og noderne kan hentes i "Nodemappen".
Noderne findes både som pdf-filer, som kan bl.a. bruges i tablets, og som xml-filer, som kan læses af de fleste nodeprogrammer.

Læs mere om Nodemappen her

 

KØST 2017 - du kan nå det endnu

Gå ikke glip af årets landsstævne –
en hel uges fest i Køge og Stevns for spillemænd og dansere.

Du kan spille en masse -  f.eks

-          Spille- workshop:  Droner og Ostinater med Jesper Vinther, Vestsjællands Musik med Anja Præst eller Musik fra Roskildeegnen med ”nogen af dem fra” Rejseorkestret
-          Tag din spillegruppe og giv et par numre (og gerne mere) på gader/stræder samt til Åben scene  (kræver lige en koordinering så send en mail til musikudvalget på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. )
-          Spil med til legestue alle de aftener du har lyst til.
-          Er du hurtigt kan du måske lige nå at få en plads som aktiv spillemand.

Læs mere om KØST2017 og tilmeld dig på www.køst2017.dk

 

Spillemandskredsens Forlag

Omstilling

Den senere udvikling har givet anledning til overvejelser om omstilling i forlagets registreringsforhold omkring moms, skat og indsendelse af årsregnskaber.
Forlagets omsætning har i de seneste 7 år ligget klart under grænsen for pligtig momsregistrering.
Ved fravalg af momsregistrering vil momsen fra leverandører ende hos forlaget, men på den anden side vil det spare forlagets kunder, der jo  helt overvejende er privatpersoner, for moms på forlagets avancedel.
Derudover har forlaget videresolgt i mindre oplag CD og andet materiale fra ikke momsregistrerede udgivelser. Her har foreligget den mindre attraktive situation, at forlagets nuværende momsregistrering resulterer i, at forlaget skal opkræve og afregne moms af hele salgsprisen.

Læs mere…
 

Årsudgivelsen 2016

 

I forbindelse med Landsstævnet i Assens blev der som vanligt udgivet et nodehæfte. Den er med udvalgte melodier fra Sønderbybogen, arrangeret af Jonas Kongsted Frederiksen.

Årsudgivelsen han hentes her.

 

 

 

Årsudgivelsen 2014

Nu kan noderne til årets udgivelse downloades her fra hjemmesiden. Det er melodier fra Vendsyssel, arrangeret af Ivan Amtoft.

Man kan høre/se en optagelse af nogle af melodierne fra spillemandskoncerten ved landstævnet i Frederikshavn på You tube på dette link: http://www.youtube.com/playlist?list=PLIu3qcQNW9VsyU4Y6MDLHS99tXLBz4FXQ

Dette er "Bogtrykker"-filen og har de marginer der har været brugt ved trykning.
Det bedste udskrift opnår man ved at bruge - "Faktisk størrelse" -  i udskrift-indstillinger for pdf.

Nodehæftet kan hentes her

 

Medlemsfordele

Som I ved arbejder vi med at blive flere medlemmer i Spillemandskredsen og det går fremad! Et af de helt faste spørgsmål fra nye potentielle medlemmer er selvfølgelig: ”Hvad får JEG ud af at være medlem af DFS?”

Det spørgsmål har vi stille os selv i Styrelsen og er komme frem til følgende helt indltysende fordele, som du får for dit kontingent.

Læs mere…
 

De kunne ha´ brændt Berlin af

Indtryk fra spillemandsuddannelsen i Bjerringbro, nedfældet af en debutant, som drog af sted med store betænkeligheder.

Pludselig havde man alligevel gjort det: Meldt sig til årets spillemandskursus i Bjerringbro.

Læs mere…